Caricamento...

TOP

image1 image1res
Chirurgia orale
Diagnostica radiologica
Terapia ortodontica
image2 image2res
Protesi dentaria
Implantologia dentale
Parodontopatia
image3 image3res
Clinica dentale

DI NOI

DENTI SANI PER UN SORRISO SANO E SMAGLIANTE!

DuoDental fondato con la missione di offrire a ogni paziente la completa cura orale, fornisce il miglior servizio combinando le nozioni e le tecnologie contemporanee nel ramo di odontoiatria. L'impegno al paziente è e resta l'imperativo della nostra attività che risulta in un sorriso sano e perfetto

logo2

Lo studio dentistico Duo Dental, fondato nel 1993, ha iniziato la sua attività come l'impresa familiare allo scopo di offrire il servizio al massimo livello ad ogni paziente. Col passar degli anni, sempre investendo nella tecnologia più moderna e in personale professionale, ha allargato le attività con l'idea di avere la cura più completa nel settore sanitario.

La combinazione della tradizione familiare che dimostra le proprie nozioni nella prassi con gli strumenti moderni e con i partner professionali, assicura ai pazienti un sorriso sano che con la sua bellezza mostra il lavoro dedicato nel campo di tutela orale.

On line programmazione

Programma libero la tua opinione. Il nostro staff professionale vi contatterà il prima possibile.

Inviare

Miglior offerta pagamento

Offriamo la possibilità di pagamento con carte di credito

26

ANNI DI ESPERIENZA

garantire un sorriso sano e luminoso

La combinazione della tradizione familiare che dimostra le proprie nozioni nella prassi con gli strumenti moderni e con i partner professionali, assicura ai pazienti un sorriso sano che con la sua bellezza mostra il lavoro dedicato nel campo di tutela orale

TEAM DE ESPERTI

In una piacevole atmosfera, top cura dei denti

Lo studio dentistico Duo Dental, fondato nel 1993, ha iniziato la sua attività come l'impresa familiare allo scopo di offrire il servizio al massimo livello ad ogni paziente

team1 team2

DR ZORICA MILOŠEVIĆ
 

team3 team4

DR SRĐAN MILOŠEVIĆ
 

team5 team6

DR NATAŠA MEDOJEVIĆ
specijalista stomatološke protetike

team7 team8

DR TAMARA MILOŠEVIĆ
 

team5 team6

DR ZORICA ŠEŠLIJA
 

team7 team8

DR ANA PEŠIĆ
 

team1 team2

DR MILAN PETROVIĆ
specijalista maksilofacijalne hirurgije

team3 team4

DR PREDRAG LAZOVIĆ
specijalista ortopedije vilica

team5 team6

ZLATKO PAPIĆ
viši radiološki tehničar

team5 team6

MILKA DIVAC
stomatološka sestra

team5 team6

MANJA ZILJKIĆ
stomatološka sestra

Materiali di primaqualita' per i risultati ottimi!

Le compagnie odontoiatriche con le quali collaboriamo ci permettono di seguire le tendenze mondiali

client2 client3 client4 client5
client1 client2 client4 client5
client1 client2 client4 client5

L'impegno al paziente è e resta l'imperativo della nostra attività che risulta in un sorriso sano e perfetto

IL NOSTRA UFFICIO

I materiali più moderni e gli strumenti di produttori più prestigiosi ci sono a disposizione affinchè offriamo ai nostri pazienti i servizi secondo gli standard odontoiatrici di alta qualità

workvt
work1open

LE DOMANDE PIÙ FREQUENTI

Fate la domanda al nostro team professionale!

Prevencija bolesti usta i zuba se najbolje sprovodi u decijem uzrastu. Zbog toga je vrlo vazno da roditelji vec u uzrastu dece od 3 godine zapocnu posete stomatologu. Time se stvara poverenje kod dece da prihvate stomatoloski rad, daju se saveti roditeljima kako se na najbolji moguci nacin mogu sacuvati zdravlje usta i zuba i na prvom mestu prevenirati i leciti klinicke manifestacije patoloskih procesa u ustima dece.Od velikog znacaja je da se deca upoznaju sa ambijentom u stomatoloskoj ordinaciji i ukoliko je moguce da prve posete budu prijatne i bez stomatoloskih intervencija. U periodu malog deteta od kraja prve do zavrsene trece godine zivota kompletira se mlecna denticija i neophodno je posvetiti se nezi prvih izniklih zuba kako bi se stvorile i dobre navike za kasnije.
Ukoliko postoji velika destrukcija zubnog tkiva I ugrozen je vitalitet mlecnog zuba indikovana je drenaza zuba kod dece I najcesce se roditeljima ukaze na to da je takav zub do smene denticije potrebno da bude otvoren. U praksi se tako najcesce radi uz povremene kontrole u cilju ponovnogo tvaranja zuba I pristupa zubnoj pulpi. Nikako se ne preporucuje vadjenje takvih zuba ukoliko nije vreme za njihovu smenu jer je neophodno da cuvaju prostor stalnim zubima zamenicima.
Zube treba prati najmanje dva puta dnevno u trajanju od dva minuta, jer je pravilno odrzavanje oralne higijene jedan od vaznih faktora za sprecavanje nastanka bolesti usta I zuba. Veoma je vazno da se higijena zapocne ujutru pre obroka jer je tada bakterijski status u usnoj duplji raznolik. Svakako preporucujemo I antibakterijske tecnosti za ispiranje usta kao I upotrebu zubnog konca.Izbor cetkice I paste za zube je individualan I u vezi istog poslusajte savete izabranog stomatologa.
Izbor antibiotika za trudnice I dojilje je neki iz grupe penicilinskih antibiotika. Ono sto najcesce prepisujemo jeste Sinacilin 500 mg na 8h.
Stare amalgamske plombe se u eri savremene stomatologije vise ne primenjuju.Razlog tome jeste nezadovoljavajuca estetika kao I odredjeni nedostaci u sastavu samog materijala. Nije kontraindikovana primena istih ali sve se vise daje prednost kompozitnim ispunima cak I u bocnoj regiji zuba jer ispunjavaju kao materijali sve estetske I funkcionalne kriterijume.
Bolovi u vilicnom zglobu se pojavljuju kao prvi simptomi neke od disfunkcija zvacnih misica I vilicnog zgloba. Nastaju naglo ali sporo se povlace. Potrebno je da se javite vasem stomatologu da vam pokaze odredjenje vezbe za eliminaciju bola I eventualno izradi stabilizacioni splint. Takodje ce vam ukazati na to da eliminisete neke stetne navike koje su mogle da dovedu do takvog stanja, I ukljuci medikamentoznu terapiju ukoliko je neophodno. Kod stanja akutnog bola pomaze brufen 400mg na 8h posle jela, u trajanju od 14 dana. Tople obloge spolja ce takodje ublaziti bolne senzacije.
U fazi lecenja zuba uobicajene reakcije su bol, osetljivost zuba na dodir I zagrizaj.
Parodontopatija je oboljenje potpornog aparata zuba. Jos u ranoj fazi kada se pojave prvi simptomi kao sto su krvarenje desni, crvena I otecena gingiva, pojava parodontalnih dzepova I smetnje u vidu zapadanja hrane u medjuzubnim prostorima trebalo bi da se zapocne sa terapijom. Lecenje parodontopatije se sprovodi tokom vise nedelja konzervativno u vidu kiretaze postojecih dzepova,mehanickog uklanjanja konkremenata I plakova .Preporucuju se redovni kontrolni pregledi uz primenu dezinfekcionih sredstava za ispiranje I profesionalno ciscenje mekih I cvstih naslaga . Uznapredovali stadijumi parodontopatije zahtevaju primenu hiruskih zahvata na parodoncijumu.
Najcesci uzrok upale I krvarenja desni su bakterije u mekim zubnim naslagama koje se lepe na desni I zube.Bakterije svojim stetnim delovanjem prouzrokuju upalu koja prvo zahvati desni a kasnije I ostala tkiva uz zube.Odrazavanjem pravilne oralne higijene upala se moze ukloniti. Ovo podrazumeva koriscenje adekvatnih cetkica sa finim mekim vlaknima koja dopiru I do tesko dostupnih mesta izmedju zuba I ivica desni bez ostecenja zubnih vratova. Veoma je vazno da se primenjuje I pravilna tehnika pranja zuba. Koriscenje medjuzubnih cetkica se preporucuje kao I ispiranje odredjenim antisepticima na bazi hlorheksidina.
Zubni kamenac nastaje talozenjem sastojaka pljuvacke u zubne naslage I potrebno je uklanjati ga bar jednom godisnje a po potrebi I cesce.
Promena boje zube se javlja kao posledica destrukcije pulpnog tkiva, nastale usled povrede zuba ili nakon devitalizacije. Postoje odredjene paste za beljenje potamnelih zuba koje daju vrlo povoljan estetski rezultat. Tretman obuhvata tri do cetiri seanse.
Beljenje zuba u vidu kucnog beljenja je nesto sto ne moze ugroziti kvalitet zubnih tkiva, vrlo je komforno za pacijenta I traje par nedelja. Paste koje se primenjuju su na bazi 10%,15%,20% I 35% karbamid peroksida i koriste se u kombinaciji sa folijama koje se nanose preko noci. U ordinaciji se dobiju instrukcije, uzima otisak za izradu folija I predaju paste pacijentu.
Neiznikli umnjaci su potencijalni uzrocnici bola. Ukoliko nema prostora za njihovo nicanje I mogu ugroziti zdravlje susednog zuba a da je pri tome proslo vreme kada oni uobicajeno nicu ( 17-21 god) uvek je indikovana ekstrakcija.
Implantatima se resavaju razlicicti oblici krezubosti I bezubosti. Ugradjuju se u gornju ili donju vilicu na mestima nedostajucih zuba I nakon toga se na njima izradjuje krunica. Povoljnije terapijsko resenje su uvek ukoliko kvalitet kosti to dozvoljava , jer se na taj nacin ne ugrozavaju susedni zubi sto bi bio slucaj kod izrade mosta ili proteze.
Mogucnost odbacivanja implantata kao pojava u oralnoj implantologiji se ne prihvata. U pitanju je titanijum koji je potpuno biokompatibilan sa kostanim tkivom, I jedini razlozi “neprihvatanja” implantata je nedostatak kosti u datoj regiji gde se ugradjuje ili neadekvatna zubna nadoknada na implantatu.. Za to svakako postoji resenje promenom mesta ugradnje I postizanjem pravilne okluzije odnosno zagrizaja.
Prednosti implantata u odnosu na most jesu cuvanje intaktnih zuba koji su uz bezubo polje.Nadoknadjuje se I sanira samo regija gde nedostaje zub/zubi.
Metalo-keramicke krune su zlatni standard u stomatoloskoj protetici. Medjutim, sve se vise pojavljuje potreba za izradom bezmetalnih kruna narocito u estetskoj zoni, sto svakako preporucujemo kada god su zadovoljavajuci uslovi a zelimo da postignemo dobru estetiku.
Oralna higijena ispod fiksnih zubnih nadoknada kao sto su mostovi ili nadoknade na implantatima mora da bude besprekorna. Pacijenti moraju da budu svesni da je potrebno odrzavati vrlo visok nivo oralne higijene u tom slucaju jer je nakupljanje naslaga znatno brze, a ciscenje otezano u odnosu na prirodne zube . Osnova za temeljnu higijenu jeste koriscenje mekane zubne cetkice, medjuzubna cetkica, zubni konac, paste za zube kao I dezinfekcione tecnosti.

Il tuo sorriso è il nostro sorriso

PAZIENTE DI IMPRESSIONE

CHE COSA PENSANO I NOSTRI PAZIENTI

Condividi la tua impressione con il team di Duodental

Inviare

CONTATTO

DuoDental

Pilota Mihaila Petrović 70 A/1
11000 Beograd, Srbija

 +381 11 2322 997

 +381 11 2322998

  info@duodental.rs

CONTATTACI

ORARIO DI LAVORO

Lunedi - Venerdì
08:00 - 19:00
Sabato
09:00 - 14:00

DuoDental

Pilota Mihaila Petrovića 70 A/1
11000 Beograd, Srbija

 +381 11 2322 997

 +381 11 2322998

  info@duodental.rs

Inviare