Loading...

TOP

image1 image1res
Oral surgery
X-ray diagnostics
Orthodontic treatment
image2 image2res
Prosthodontics
Implantology
Periodontal disease
image3 image3res
Dental clinic

About us

HEALTHY TEETH FOR A HEALTHY AND GREAT SMILE!

DuoDental was established with the mission of giving complete oral care to each patient and providing the best services, combining modern knowledge and technology in the field of dentistry. Commitment to each patient is an imperative that results in a healthy and perfect smile

logo2

Established in 1993, Duo Dental began its activities as a family dentistry practice and its aim was to offer top-quality services to each patient. Over the years, we have invested in the latest technologies and highly qualified staff, expanding our operations, so that we might offer the most comprehensive services in the area of health care.

The combination of family tradition with modern instruments and professional partners provides our patients with a healthy smile that shows our full dedication in the field of oral care.

Our team of doctors will always provide you with useful advices and professional help in a pleasant atmosphere, in order to ensure the best care for your teeth.

On line schedule

Free schedule your review. Our professional staff will contact you as soon as possible.

Send

Best payment offer

We offer the possibility of paying with credit cards.

26

YEARS OF EXPERIENCE

guarantee a healthy and bright smile

The combination of family tradition with modern instruments and professional partners provides our patients with a healthy smile that shows our full dedication in the field of oral care

EXPERT TEAM

in a pleasant atmosphere, great care of your teeth

Duodental was established with the mission of giving complete oral care to each patient and providing the best services, combining modern knowledge and technology in the field of dentistry

team1 team2

DR ZORICA MILOŠEVIĆ
 

team3 team4

DR SRĐAN MILOŠEVIĆ
 

team5 team6

DR NATAŠA MEDOJEVIĆ
specijalista stomatološke protetike

team7 team8

DR TAMARA MILOŠEVIĆ
 

team5 team6

DR ZORICA ŠEŠLIJA
 

team7 team8

DR ANA PEŠIĆ
 

team1 team2

DR MILAN PETROVIĆ
specijalista maksilofacijalne hirurgije

team3 team4

DR PREDRAG LAZOVIĆ
specijalista ortopedije vilica

team5 team6

ZLATKO PAPIĆ
viši radiološki tehničar

team5 team6

MILKA DIVAC
stomatološka sestra

team5 team6

MANJA ZILJKIĆ
stomatološka sestra

High quality materials for best results

Partner dental companies enable us to keep pace with global trends

client2 client3 client4 client5
client1 client2 client4 client5
client1 client2 client4 client5

Commitment to each patient is an imperative that results in a healthy and perfect smile

DENTAL OFFICE

We have access to the most modern materials and instruments from renowned manufacturers, providing our patients with services according to the highest dentistry standards

workvt
work1open

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Ask our expert team!

Prevencija bolesti usta i zuba se najbolje sprovodi u decijem uzrastu. Zbog toga je vrlo vazno da roditelji vec u uzrastu dece od 3 godine zapocnu posete stomatologu. Time se stvara poverenje kod dece da prihvate stomatoloski rad, daju se saveti roditeljima kako se na najbolji moguci nacin mogu sacuvati zdravlje usta i zuba i na prvom mestu prevenirati i leciti klinicke manifestacije patoloskih procesa u ustima dece.Od velikog znacaja je da se deca upoznaju sa ambijentom u stomatoloskoj ordinaciji i ukoliko je moguce da prve posete budu prijatne i bez stomatoloskih intervencija. U periodu malog deteta od kraja prve do zavrsene trece godine zivota kompletira se mlecna denticija i neophodno je posvetiti se nezi prvih izniklih zuba kako bi se stvorile i dobre navike za kasnije.
Ukoliko postoji velika destrukcija zubnog tkiva I ugrozen je vitalitet mlecnog zuba indikovana je drenaza zuba kod dece I najcesce se roditeljima ukaze na to da je takav zub do smene denticije potrebno da bude otvoren. U praksi se tako najcesce radi uz povremene kontrole u cilju ponovnogo tvaranja zuba I pristupa zubnoj pulpi. Nikako se ne preporucuje vadjenje takvih zuba ukoliko nije vreme za njihovu smenu jer je neophodno da cuvaju prostor stalnim zubima zamenicima.
Zube treba prati najmanje dva puta dnevno u trajanju od dva minuta, jer je pravilno odrzavanje oralne higijene jedan od vaznih faktora za sprecavanje nastanka bolesti usta I zuba. Veoma je vazno da se higijena zapocne ujutru pre obroka jer je tada bakterijski status u usnoj duplji raznolik. Svakako preporucujemo I antibakterijske tecnosti za ispiranje usta kao I upotrebu zubnog konca.Izbor cetkice I paste za zube je individualan I u vezi istog poslusajte savete izabranog stomatologa.
Izbor antibiotika za trudnice I dojilje je neki iz grupe penicilinskih antibiotika. Ono sto najcesce prepisujemo jeste Sinacilin 500 mg na 8h.
Stare amalgamske plombe se u eri savremene stomatologije vise ne primenjuju.Razlog tome jeste nezadovoljavajuca estetika kao I odredjeni nedostaci u sastavu samog materijala. Nije kontraindikovana primena istih ali sve se vise daje prednost kompozitnim ispunima cak I u bocnoj regiji zuba jer ispunjavaju kao materijali sve estetske I funkcionalne kriterijume.
Bolovi u vilicnom zglobu se pojavljuju kao prvi simptomi neke od disfunkcija zvacnih misica I vilicnog zgloba. Nastaju naglo ali sporo se povlace. Potrebno je da se javite vasem stomatologu da vam pokaze odredjenje vezbe za eliminaciju bola I eventualno izradi stabilizacioni splint. Takodje ce vam ukazati na to da eliminisete neke stetne navike koje su mogle da dovedu do takvog stanja, I ukljuci medikamentoznu terapiju ukoliko je neophodno. Kod stanja akutnog bola pomaze brufen 400mg na 8h posle jela, u trajanju od 14 dana. Tople obloge spolja ce takodje ublaziti bolne senzacije.
U fazi lecenja zuba uobicajene reakcije su bol, osetljivost zuba na dodir I zagrizaj.
Parodontopatija je oboljenje potpornog aparata zuba. Jos u ranoj fazi kada se pojave prvi simptomi kao sto su krvarenje desni, crvena I otecena gingiva, pojava parodontalnih dzepova I smetnje u vidu zapadanja hrane u medjuzubnim prostorima trebalo bi da se zapocne sa terapijom. Lecenje parodontopatije se sprovodi tokom vise nedelja konzervativno u vidu kiretaze postojecih dzepova,mehanickog uklanjanja konkremenata I plakova .Preporucuju se redovni kontrolni pregledi uz primenu dezinfekcionih sredstava za ispiranje I profesionalno ciscenje mekih I cvstih naslaga . Uznapredovali stadijumi parodontopatije zahtevaju primenu hiruskih zahvata na parodoncijumu.
Najcesci uzrok upale I krvarenja desni su bakterije u mekim zubnim naslagama koje se lepe na desni I zube.Bakterije svojim stetnim delovanjem prouzrokuju upalu koja prvo zahvati desni a kasnije I ostala tkiva uz zube.Odrazavanjem pravilne oralne higijene upala se moze ukloniti. Ovo podrazumeva koriscenje adekvatnih cetkica sa finim mekim vlaknima koja dopiru I do tesko dostupnih mesta izmedju zuba I ivica desni bez ostecenja zubnih vratova. Veoma je vazno da se primenjuje I pravilna tehnika pranja zuba. Koriscenje medjuzubnih cetkica se preporucuje kao I ispiranje odredjenim antisepticima na bazi hlorheksidina.
Zubni kamenac nastaje talozenjem sastojaka pljuvacke u zubne naslage I potrebno je uklanjati ga bar jednom godisnje a po potrebi I cesce.
Promena boje zube se javlja kao posledica destrukcije pulpnog tkiva, nastale usled povrede zuba ili nakon devitalizacije. Postoje odredjene paste za beljenje potamnelih zuba koje daju vrlo povoljan estetski rezultat. Tretman obuhvata tri do cetiri seanse.
Beljenje zuba u vidu kucnog beljenja je nesto sto ne moze ugroziti kvalitet zubnih tkiva, vrlo je komforno za pacijenta I traje par nedelja. Paste koje se primenjuju su na bazi 10%,15%,20% I 35% karbamid peroksida i koriste se u kombinaciji sa folijama koje se nanose preko noci. U ordinaciji se dobiju instrukcije, uzima otisak za izradu folija I predaju paste pacijentu.
Neiznikli umnjaci su potencijalni uzrocnici bola. Ukoliko nema prostora za njihovo nicanje I mogu ugroziti zdravlje susednog zuba a da je pri tome proslo vreme kada oni uobicajeno nicu ( 17-21 god) uvek je indikovana ekstrakcija.
Implantatima se resavaju razlicicti oblici krezubosti I bezubosti. Ugradjuju se u gornju ili donju vilicu na mestima nedostajucih zuba I nakon toga se na njima izradjuje krunica. Povoljnije terapijsko resenje su uvek ukoliko kvalitet kosti to dozvoljava , jer se na taj nacin ne ugrozavaju susedni zubi sto bi bio slucaj kod izrade mosta ili proteze.
Mogucnost odbacivanja implantata kao pojava u oralnoj implantologiji se ne prihvata. U pitanju je titanijum koji je potpuno biokompatibilan sa kostanim tkivom, I jedini razlozi “neprihvatanja” implantata je nedostatak kosti u datoj regiji gde se ugradjuje ili neadekvatna zubna nadoknada na implantatu.. Za to svakako postoji resenje promenom mesta ugradnje I postizanjem pravilne okluzije odnosno zagrizaja.
Prednosti implantata u odnosu na most jesu cuvanje intaktnih zuba koji su uz bezubo polje.Nadoknadjuje se I sanira samo regija gde nedostaje zub/zubi.
Metalo-keramicke krune su zlatni standard u stomatoloskoj protetici. Medjutim, sve se vise pojavljuje potreba za izradom bezmetalnih kruna narocito u estetskoj zoni, sto svakako preporucujemo kada god su zadovoljavajuci uslovi a zelimo da postignemo dobru estetiku.
Oralna higijena ispod fiksnih zubnih nadoknada kao sto su mostovi ili nadoknade na implantatima mora da bude besprekorna. Pacijenti moraju da budu svesni da je potrebno odrzavati vrlo visok nivo oralne higijene u tom slucaju jer je nakupljanje naslaga znatno brze, a ciscenje otezano u odnosu na prirodne zube . Osnova za temeljnu higijenu jeste koriscenje mekane zubne cetkice, medjuzubna cetkica, zubni konac, paste za zube kao I dezinfekcione tecnosti.

your smile is our smile

IMPRESSION PATIENT

What our patients think about us

Share your impression with the Duodental team

Send

Contact

DuoDental

Pilota Mihaila Petrovića 70 A/1
11000 Beograd, Srbija

 +381 11 2322 997

 +381 11 2322998

  info@duodental.rs

CONTACT US

WORKING HOURS

Monday - Friday
08:00 - 19:00
Saturday
09:00 - 14:00

DuoDental

Pilota Mihaila Petrovića 70 A/1
11000 Beograd, Srbija

 +381 11 2322 997

 +381 11 2322998

  info@duodental.rs

Send